Как да разберете реалния пробег на автомобила

До известно време беше почти невъзможно да се разбере реалният пробег. Само по косвени доказателства. Например педалите, ако са износени, значи пробегът е голям. Или волана, историята е същата. Ако се е променил, тогава може да има и подозрения. Някой да пипа спирачните дискове и да прави изводи, но дисковете могат да се обработват, сменят и т.н. Понякога интериорът на колата също ви позволява да направите някои изводи за пробега.

В същото време има автомобили, чиито интериорни материали са толкова висококачествени, че не можете да различите нищо от тях.

Какъв е най-добрият начин да разберете реалния пробег на колата сега?

Досега никой няма да даде 100% гаранция, но въпреки това. Например, когато автомобилът премине преглед, в документите винаги се посочва пробегът на автомобила към момента на MOT. Съответно има история, база данни. Разбира се, трябва да се опитате да определите приблизително реалния пробег в кабината.

Но сега има и начини, които ви позволяват да научите много за една кола за малко пари. Например, има уебсайт Autocode, вече говорих за него в един от предишните броеве, но има смисъл да го повторя. Този сайт работи повече върху автомобили от района на Москва и Санкт Петербург, но както знаем, повечето употребявани автомобили се доставят в регионите за продажба оттам.

Ако търсите кола в популярни сайтове като drome или auto.ru, тогава можете да проверите колата и там. Например auto.ru черпи информация от автокода, а ядрото наскоро стартира собствена услуга за проверка на историята на автомобила.

От тези примери виждаме, че пробегът на автомобила може да е бил 100 хиляди километра преди година, а сега е 70.

Освен това, благодарение на определени програми, тук понякога можете да видите какво е направено върху тялото.

Приятели, бих искал да добавя, не вярвайте на изявленията на продавачите, че колата е 5-та в семейството и е ходила само на празници. Това се случва в 1 случай от 1000, не забравяйте да проверите! В крайна сметка, колкото по-голям е пробегът, толкова по-голям е запасът от пари за промяна на интериора, за химическо чистене, за стесняване на волана и т.н. Колата ще стане по-красива, но като цяло няма да стане по-добра. И в същото време, как можете да се доверите на хората още повече, ако още в началото на връзката те започнат с измама, тогава всичко може да се влоши.

Разбира се, зависи от вас да решите, но в нашата автокъща те се борят с това от дълго време и сега можем да кажем с увереност, че определено е приключило.

Всяка входяща кола се проверява задължително от адвокат по всички възможни бази, юристът се отчита само пред учредителя, което означава, че няма да бъде притискан от някой от служителите с цел изкривяване на реални данни, включително километри.

Също така автомобилът се проверява на собствен диагностичен комплекс за техническата част.

Освен задължителните проверки, посочени по-горе, учредителя издаде заповед и всички я подписаха. Същността му е следната: Ако се установи поне една кола с усукан километраж, която изтича в нашата автокъща, ръководителят на отдела за покупки, юристът, ръководителят на сервизния отдел и мениджърите, които са свързани с това, ще бъде отстранен с последващо уволнение, а доставчикът ще бъде окончателно изключен от списъка на партньорите. Това не е шега за вас.

Вашият коментар