Разходи за резервни части

Купуване на кола в Украйна Драскотините или вдлъбнатините по купето на автомобила не са най-големият проблем. Почти винаги това са само естетически недостатъци. Много по-лошо е, ако детайлите на системите, жизненоважни за машината, са отлетяли:

двигател;
спирачки;
управление;
Предаване.

Като се имат предвид разходите за ремонт, собствениците на автомобили предпочитат да продадат колата. По-добре е да добавите малко и да закупите по-нов модел, с малък пробег и в добро техническо състояние. Трябва да гледате и да слушате работата на колата. Ако се чуват нехарактерни звуци, когато двигателят работи, превключва предавките или колата е започнала да поема твърде много масло, трябва да се свържете със сервиза, за да проверите колата. Също така е по-добре да продадете колата, докато купето е в добро състояние и не се е появила ръжда по нея.
Коли, които консумират много гориво

В момента собствениците избират автомобили, които са икономични по отношение на разхода на гориво. Мощният двигател е скъп. Много хора предпочитат да продават такива автомобили, като ги заменят с икономични модели. Възможно е финансовото състояние и бюджетът за поддръжка на автомобила да се променят надолу. Следователно мощните превозни средства трябва да бъдат изхвърлени възможно най-бързо. Друга причина е скъпата сервизна поддръжка на някои модели автомобили. Дори малък ремонт ще струва чиста сума.
Износване на автомобила

Това състояние се сигнализира от чести повреди. Отново и отново различни части се повреждат – от малки електрически крушки и сензори до важни системни елементи. Голям пробег, умора на метала, корозия на тялото. всичко това са важни причини да продадете употребявана кола. По-добре е да закупите модел, който е пуснат наскоро, има малък пробег и е в добро техническо състояние.
Промени в семейните нужди

Семейното положение на хората може да се промени. Семейството може да се увеличава както – раждат се деца, семействата се събират за общо жилище, така и намалява – децата растат, хората се развеждат. Тогава има нужда от смяна на автомобила. Малките модели вече не могат да поберат детска седалка или количка. Или голям седан с багажник става без значение, когато децата изпърхат в самостоятелен живот.
Година на автомобила

Много употребяваните коли струват почти нищо. Най-често се купуват за разглобяване. Също така е по-добре да се отървете от превозни средства с голям пробег. Това означава, че машината е била използвана много и частите й са износени и трябва да бъдат сменени. Всички тези фактори значително намаляват цената на автомобила. Колкото повече отлагате продажбата, толкова повече ще пада цената.

Кола на възраст над 10 години вече се счита за доста стара. Пренасищането на автомобилния пазар ви позволява да купувате нови модели на конкурентни цени. Затова е по-добре да се отървете от употребяваните автомобили възможно най-скоро.
Статус и доход на собственика на автомобила

Колата е отражение на статуса на собственика. Колкото по-висок е доходът на водача, толкова по-солидна изглежда колата му. За съжаление статусът може да се промени и надолу. След това трябва да продадете престижни автомобили, които са скъпи за поддръжка и да купите по-бюджетен вариант.

Но скъпите автомобили не са само статус и луксозен външен вид. Те са супер удобни, бързи, безопасни, атрактивни.
добро време за продажба

Понякога мнението за продажба на дадена марка автомобил възниква от факта, че в момента има голямо търсене на този модел. Ако за автомобила е платена висока цена, някои собственици на автомобили може да се съгласят на такова споразумение. Също така е по-добре да продадете кола, докато числата на скоростомера не надвишат критичната марка от 100 хиляди. Повече пробег значително ще намали цената на автомобила.

Често моделите, пуснати преди няколко години, все още имат инфлация. Много рядко се продава кола на същата цена, на която е била закупена. Инфлационните загуби са нормални.

Вашият коментар