Проверка на фарове и чистачки

Фаровете и чистачките трябва да се проверяват редовно, особено когато дните стават по-къси и започва да се стъмва рано, защото така е по-вероятно да сте на пътя през нощта.

Не забравяйте, че е трудно да забележите фар, който не работи, докато седите на шофьорското място, така че проверете цялата осветителна система на колата си, преди да тръгнете на път. Чисти, нови чистачки на предното стъкло ще ви осигурят добра видимост при мокри условия.

Осветителна система – не само осветява пътя през нощта, но и осигурява всички светлинни сигнали, необходими на пътя.

За да избегнете слабо, бързо мигащо, лошо функциониращо осветление, следвайте тези съвети:

– Преди всичко поддържайте предните, задните и сигналните светлини чисти. Външната мръсотия и отломки могат да скрият работещите фарове и да направят вашия автомобил по-малко видим за други превозни средства и пешеходци.

– Винаги се уверявайте, че фаровете ви са насочени правилно. В противен случай те ще заслепят другите шофьори и ще намалят вашата видимост на пътя.

– Ако се съмнявате дали да включите фаровете или не, тогава ги включете. Фаровете не само ви помагат да виждате добре пътя, но и позволяват на другите шофьори да ви видят.

Чистачките за предно стъкло предотвратяват прекомерното натрупване на вода, мръсотия и сняг върху предното стъкло, като същевременно поддържат добра видимост. Интервалите за смяна на чистачките на предното стъкло може да варират в зависимост от различни фактори, включително метеорологичните условия.

Вашият коментар