Правила за икономия на гориво

Всеки се опитва да не плаща повече. Това важи за всички стоки и услуги, каквито и да са те. Основният разход за всеки шофьор е горивото. И всеки търси всякаква възможност да спести гориво. Това желание е напълно реалистично за изпълнение, ако следвате определени правила.

Първо, не карайте прекалено бързо. Постоянната скорост не трябва да надвишава 90 км/ч. Ако скоростта се превиши с поне 10%, разходът на гориво ще се увеличи приблизително със същия процент.

Второ, винаги трябва да помните, че климатикът в колата също увеличава многократно разхода на гориво. Не го използвайте, освен ако не е абсолютно необходимо. Но не забравяйте, че именно поради стагнацията на климатика може да се повреди компресорът, чийто ремонт ще ви струва доста пари.

Трето, теглото на автомобила също влияе върху допълнителния разход на гориво. Не оставяйте твърде много неща в багажника или купето. Освобождавайки повече място, вие ще направите по-добре за себе си и за вашия автомобил.

Четвърто, трябва да поддържате определено налягане в гумите на автомобила. Това ще помогне за пестене на гориво и ще осигури по-добро сцепление. Разходът на гориво също зависи от недостатъчното или пренапомпането на гумите.

И последното: добрият шофьор винаги използва добро масло, а именно с нисък индекс на вискозитет. В никакъв случай не трябва да използвате масло, което е твърде рядко за автомобилен двигател.

Като се придържате към изброените по-горе правила, можете лесно да спестите гориво за вашия автомобил.

Вашият коментар