Коя автохимия да избера

Съвети за автомобилистите

Вашият автомобил ще издържи по-дълго, ако се грижите добре за него. И автохимикалите играят важна роля в това, като спомагат за поддържането на целостта на покритието на тялото, реда в кабината и дори улесняват работата на двигателя.
Необходимостта и характеристиките на работните течности

Необходимостта и характеристиките на работните течности

Функционирането на ключовите компоненти на машината зависи от навременното получаване на висококачествени специални течности. Собственикът трябва редовно да ги допълва или сменя.

Антифриз. Необходим за предотвратяване на прегряване на двигателя. Когато го избирате, е важно да не правите типична грешка: да попълните състава на същия нюанс като течността в системата. Факт е, че антифризите от един и същи цвят могат да имат различни свойства.
Течност за миене на предното стъкло. Позволява ефективно почистване на повърхности от мръсотия. За зимния период се избира така нареченото „незамръзване“. При избора те се ръководят от по-ниския температурен диапазон, при който съставът няма да загуби свойствата си.

Ако сте закупили употребявано превозно средство, всички работни течности трябва да бъдат сменени. А за поддръжка на автомобили се използват промивни разтвори, които почистват двигателя, горивната система и други важни компоненти.
Автохимия за безупречен външен вид на автомобила

За поддържане на спретнат и естетичен външен вид ще помогнат на автохимическите продукти, предназначени да се грижат за интериора и тялото.
Салонна грижа

Салонна грижа

В кабината ще трябва да разрешите проблема с драскотини, петна и мръсотия по тапицерията, седалките и килимите. За тази цел е подходящ набор от автокозметика.

Петна от платнени покрития ще ви помогнат да премахнете специален спрей. Напръсква се върху замърсените зони, втрива се, оставя се за известно време, за да подейства съставът, след което пяната се отстранява със суха гъба.

Кожената тапицерия ще се погрижи с продукт, представен под формата на аерозол или крем. Съставът маскира надрасквания, възстановява еластичността и блясъка на материята.

Таблото с инструменти също се нуждае от специални грижи. Почиства се своевременно, предпазва се от натрупване на прах, прегряване и изгаряне. За тази цел са подходящи лакове, които успешно се справят с посочените задачи.
Грижа за тялото

Автохимия за безупречен външен вид на автомобила

На първо място, изберете правилния препарат. Разтворът трябва да се пени добре, ефективно да отстранява устойчивите замърсители. В същото време съставът не може да съдържа абразивни частици, които увреждат повърхността на тялото.

Ако шампоанът за кола е избран правилно, наситеността и блясъкът на боята се възстановяват. Няма петна и грапавини по повърхността.

Също така, за да се грижите за тялото, може да се нуждаете от восъчни състави, полиране, за образуване на защитен филм, подобряване на блясъка на покритието. Също така специален мастик предпазва повърхността от корозия.
Автохимия в случай на метеорологични изненади

През зимата трябва да решите много проблеми, свързани със стартирането на електроцентралата, отварянето на врати и други точки. За улесняване на такива задачи ще помогне специална автохимия.
Размразител на ключалката

Специален състав може да се напръска или, ако е под формата на течност, да се излее през специален чучур. В резултат на това ледът, образуван в замъка, се превръща във вода. За превантивни цели продуктът се прилага след всяко измиване.
Силиконова смес за уплътнения

Ще бъде необходимо да се елиминира рискът от замръзване на вратата. По-добре е гумата да се покрие с грес преди началото на замръзване. Силиконът омекотява материала, образува водоотблъскващ филм.

В резултат на това уплътненията не се напукват, запазва се целостта им. В този случай съставът трябва да се прилага след всяко измиване.
Антигел за двигателя

Препаратът, напълнен преди пълнене на резервоара, улеснява стартирането на двигателя. Предотвратява замръзване или желиране на горивото. В същото време съставът запазва работните си свойства дори при температура от -30-35 градуса по Целзий.
Антидъжд

Средство, което поддържа прозрачността на очилата при лошо време. Съставът образува влагоотблъскващ филм. В резултат на това дъждовните капки се търкалят на топки и се издухват от въздушната струя. Също така, анти-мъглата ще се справи с кондензата в колата.

Автохимията значително улеснява грижата за автомобила, запазва целостта на повърхностите му по-дълго, а работните течности удължават живота на ключовите компоненти.

Вашият коментар