Как да избягвате конфликтите на пътя

Конфликти, сбивания, умишлени щети на превозни средства и развалено настроение за цял ден са последствията от агресията на пътя. Как да избегнем конфликтна ситуация на пътя? …

Конфликти, битки, умишлени щети на превозни средства и развалено настроение за целия ден са последствията от яростта на пътя и как да ги избегнем.

Помислете за най-честите причини за конфликти на пътя:

Обърни се без предупреждение. Защо са ни нужни мигачи, ако вече е ясно, че колата ще завие? Дори не се опитвайте да научите ума на ума на груб шофьор, който мисли по този начин.
Обратен завой на тесен път. Шофьорът самонадеяно блокира пътя с кола, надявайки се, че ще има време да се възстанови след няколко секунди. Най-лошото е, ако това се случи на магистрала, където шофьорът никога не би помислил да намали.
Отпътуване към обратното. Никой не иска да губи ценното си време в чакане в задръстване. Особено ако няма душа в обратната посока. Всичко започва с един нетърпелив шофьор и завършва с поредица от коли, които са се закачили зад пържола. Ако наблизо има трамвайни релси, добрата половина от шофьорите ще си помислят: защо да не ги пресекат?
Проблеми с паркирането. През последното десетилетие автомобилният парк на страната се е удвоил. Според статистиката всеки четвърти петербургец има собствена кола. Паркирането става все по-трудно. Собствениците на автомобили полагат големи усилия, за да паркират колата си: блокират преминаването на други автомобили, паркират на грешното място. Какво провокира останалите шофьори да пробиват колелата, да драскат стъклата и да си изливат душата в бележки за „шумните“.

Какво да направите, ако конфликтът е неизбежен?

1. Най-важното е да останете спокойни!

Ако в резултат на катастрофа шофьорът е повредил колата ви и ви обвинява за инцидента, реагира агресивно и е на път да се сбие. Не изпадайте в паника! Запазете самообладание. Затворете всички врати. Обадете се на полицията, докато сте в колата. Не забравяйте да запишете държавния регистрационен номер на виновника.

2. Увереността е вашето оръжие

Дори и да излезете от колата, останете хладнокръвни. Според статистиката в 90% от случаите агресивните хора забавят плама си, виждайки уверен и спокоен човек.

3. Игнорирайте заплахите и обидите

Хората, от които наистина си заслужава да се страхуват, не говорят много. Тяхната сила е в действие. Ако човек не прави нищо друго, освен да те клевети, в 90% от случаите той се опитва да те сплаши психологически. Той няма да влезе в битка. Наказанието му е прерогатив на полицията.

4. Никога не нападайте!

Ако е невъзможно да избегнете битка, не се впускайте първи в нея! Най-добрата защита в този случай е неутрализиране на врага и потискане на атаката. Не изключвайте DVR!

5. Настанете се удобно

Изберете правилната музика. Класическата музика, макар и чудесен стабилизатор на настроението, може просто да ви приспи. Твърде тихата музика влияе негативно на вниманието на водача. Напротив, енергичната или клубна музика провокира собственика на колата да наруши правилата. Умерено бърза мелодия (за предпочитане без думи) укрепва емоционалното състояние на водача, повишава концентрацията и ви държи будни.

Използвайте навигатора. Той ще ви покаже най-краткия път, ще покаже състоянието на пътищата и така ще ви спести нерви, време и пари.

Изберете удобни дрехи. За да се насладите на спокойно пътуване, опитайте се да планирате предварително, като напуснете дома си. Изберете удобни дрехи за пътуване с кола: дънки, дишащи памучни тениски, жилетка (за момичета) или обикновен суичър. Основното е, че дрехите не затрудняват движенията ви.

Погрижете се за нервите си: включете приятна музика и се насладете на пътуването.

Вашият коментар