Какво да имате в багажника

1. В автомобила трябва да има комплект за първа помощ, знак за аварийно спиране и пожарогасител според правилата за движение
2. Въже за теглене

Според правилата за движение колата се тегли с въже с дължина 4-6 метра. Той също така регулира наличието на червени предупредителни знамена при теглене. В Русия няма стандарти за здравина и начин на закрепване на кабели. Има 5 вида теглещи кабели: от авиационен найлон, корабни въжета, тъкани, стоманени или полипропиленови кабели. Полипропиленовите кабели и кабелите от авиационен найлон са лидери по здравина и влагоустойчивост. Те не се разтягат, не абсорбират вода, не се страхуват от замръзване и са подходящи за теглене както на автомобили, така и на камиони.
3. Резервно колело, гаечен ключ, крик

Няма да пишем повече за използването на резервно колело в багажника, но изборът на крик и балонен ключ е спешен въпрос.
Криковете са разделени по товароносимост. Изборът е между ромбичен жак (около 800 рубли) или търкалящ се жак (около 2000 рубли). Ролковите крикове имат голям диапазон на товароподемност и струват 1,5-2 пъти повече. Когато избирате крик, вземете предвид специфичното тегло на колата и масата на нещата, които се намират в нея всеки ден.
4. Стандартна течност за измиване

Ако през лятото е възможно да се мине с вода, то през зимата е невъзможно. Висококачествената течност за измиване е прозрачна, без утайка на дъното. При разклащане на повърхността се образува пяна. Производителят и логото са посочени върху опаковката. Не съдържа метанол.
5. Туба с бензин

Важно е контейнерът да е проектиран да носи гориво. Забранени са стъклени съдове и пластмасови бутилки! ♨
Газовата бутилка е изработена само от бензиноустойчива пластмаса със специални добавки за неутрализиране на статичния заряд. Подходящ съд тежи около 400 грама при обем 5 литра или 700 грама при обем 10 литра. Изработена от гладка издръжлива пластмаса, не увисва при натиск. Не забравяйте, че в едно превозно средство могат да се превозват максимум 60 литра гориво.
6. Малки неща: фенерче, ръкавици и мокри кърпички

Те няма да заемат много място, но определено ще ви бъдат полезни на пътя.

Вашият коментар