За какво да внимаваме тръгвайки на път

На първо място, жаркото лятно слънце може да причини прегряване на автомобила. Това е изпълнено с повреда на нормалната работа на охладителната система. Ниските нива на охлаждащата течност, счупеният охлаждащ вентилатор и спуканите маркучи изискват скъп ремонт.

Проверка на нивото на работната течност. Преди да шофирате, не забравяйте да проверите нивото на всички течности на автомобила: в двигателя, трансмисията, охладителната система, както и в спирачната и кормилната система.

Уверете се, че гумите ви са правилно напомпани. Друг също толкова важен съвет за летни пътувания е да проверите гумите си. По време на горещо време въздухът вътре в гумите се нагрява по-бързо, така че те могат да се издуят по-бързо.

Когато отивате на екскурзия или на курорт, не претоварвайте колата с наднормено тегло. Всяко превозно средство има своя собствена максимална товароносимост, тоест общото тегло на всички пътници и товари, които автомобилът може да превози според правилата за безопасност.

Бъдете особено внимателни там, където се извършва строителство или ремонт на пътя. Пътните роботи най-често падат през лятото, така че бъдете внимателни, следвайте внимателно знаците.

Ярка слънчева светлина. Причината за инцидент на пътя може да бъде ярка слънчева светлина, която е заслепила водача, особено често при ясно небе и на зазоряване или привечер. Затова не е лоша идея да имате чифт слънчеви очила в колата.

Чисто предно стъкло. Мръсното предно стъкло улавя по-добре слънчевите лъчи и осигурява лоша видимост.

Чистачки. Перата на чистачките винаги трябва да са нови и чисти, за да е по-лесно да поддържате предното стъкло в добро състояние.

Вашият коментар